ПОТРЕБКООПЕРАЦИ МАЛАШЛĂХĔШĔН

Чăвашпотребсоюз миçемĕ ш çул ĕ нтĕ Раççейри Центросоюз шайĕ нче малти вырăна йышăнать. Кăçалхи пĕ рремĕ ш кварталшăн та вăл - пĕ рремĕ ш. Потребкоопераци ăнăçлă ĕ çлени ялсемшĕ н лайăх. Хаксене коммерци лавккисем пек ỹ стерсе ямаççĕ , халăха мĕ н кирлине сутаççĕ . Унсăр пуçне нумай-нумай ĕ ç тăваççĕ . Тивĕ çлĕ ĕ çе халăх хаклать, журналистсем асăрхаççĕ . Виççĕ мĕ ш хут Чăваш Енри потребсоюз тата Чăваш Енри Журналистсен союзĕ пĕ рлехи конференци ирттереççĕ . Кăçал вăл Элĕ к райпо территорийĕ нче иртрĕ . Журналистсемпе канашлама Чăвашпотребсоюз совечĕ н председателĕ В.М.Павлов, Чăваш Республикин вице-премьерĕ - пичет тата информаци политикин министрĕ В.В.Андреев, ЧР Журналистсен союзĕ н ертỹ çи В.П.Комиссаров килчĕ ç. Элĕ кри райпо председателĕ Ю.А.Харитонов, район ертỹ çи В.И.Анисимов кĕ тсе илчĕ ç. Пичет министрĕ В.В.Андреев потребкоопераци ĕ çченĕ семпе журналистсем алла-аллăн тытăнса ĕ çленинче пысăк вăй пулнине каларĕ .Хаçатçăсем коопераци çинчен мĕ н тата мĕ нле çырнине пĕ тĕ млетрĕ . Потребсоюз пуçлăхĕ н В.М.Павловăн та журналистсене пĕ лтермелли чылай пухăннă. Хăш-пĕ р районта, акă, сĕ т лайăх пуçтарнипе çынсем 2-3 ĕ не тытма пуçланă. Халăх çавăн пекех эмел курăкĕ пуçтарнă çĕ ре те активлă хутшăнать. Пĕ лтĕ р 11-мĕ ш класс ачи çав укçапа телевизор илме пултарнă, тепĕ р хĕ рарăм - лаша тата урапа. Çавна май ĕ çсĕ р çỹ рекенсенчен 130 çынна эмел курăкĕ мĕ нле пуçтармаллине вĕ рентнĕ . Сĕ т пирки калас-тăк, Элĕ к районĕ нче пĕ лтĕ р 400 ытла тонна пухнă-тăк, кăçалхи ултă уйăхрах - 600 тонна. Апла, ку ĕ ç ăнăçса кайнă. Элĕ кре темиçе лавккара, мед- тата ветаптекăсенче пултăмăр. Пур тĕ лте те таса, илемлĕ , евроремонт. Çавăн йышшисемех Юнтапа тата Анаткас ялĕ сенче. Юнтапара, çийĕ нчен, райпон суту-илỹ центрĕ умĕ нче ачасене вылямалли ятарлă вырăн туса лартнă. Урăхла каласан, потребсоюз аталанать, хăйпе пĕ рле яла та малалла туртать. Çакна, паллах, журналистсем пысăка хурса хаклаççĕ . Вĕ сем те унăн малашалăхĕ шĕ н ĕ çлеме пулаççĕ . ЮЛАШКИНЧЕН ТИМЛЕМЕ ЫЙТАСШăН! Чăвапотребсоюз ку çулталăка - "Потребсоюзăн лавккисен çулталăкĕ " тесе палăртрĕ . Эпир те хамăр хаçатра "Чи лайăх лавкка" текен райпо лавккисем хушшинчи конкурс иртни çинчен пĕ лтеретпĕ р. ăна çитес çулхи январьте пĕ тĕ млететпĕ р. Лавкка çынсемпе сăпайлă пулас енĕ пе, тавар ассортименчĕ енĕ пе, магазин хăтлăхĕ , унăн таврашĕ н илемлĕ хĕ енĕ пе малта пултăр. Ун çинчен кайран пĕ тĕ м района çырса пĕ лтерĕ пĕ р. Иккĕ мĕ шпе виççĕ мĕ ш вырăнсем те пулĕ ç. Ку магазинсене уйрăммăн кашни райпорах палăртатпăр.

05 июля 2003